Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Γιατί θέτω υποψηφιότητα...


Φίλη Νεοδημοκράτισσα, φίλε Νεοδημοκράτη,

μέσα από την δυσάρεστη κοινωνική, πολιτική και οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και μετά από την τραγική εκλογική ήττα της Νέα Δημοκρατία κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, απαιτείται αναδιοργάνωση του κόμματος, προκειμένου το κόμμα να εμφανισθεί στη κοινωνία με νέο πρόσωπο, που θα προβάλλει μια ουσιαστική διαφοροποίηση από το παρελθόν του, χωρίς φοβικές και ενοχικές συμπεριφορές, ώστε αφού πείσει το εκλογικό σώμα, να καταφέρει να προσφέρει στη κοινωνία μια αξιόπιστη λύση, αρχικά ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια ως κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει αυτό που της ανήκει μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Πρώτιστα, απαιτείται μέσα από τη διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει για την αναδιοργάνωση του κόμματος της μεγάλης παράταξης της λαϊκής δεξιάς, να ενεργοποιηθούν πολλά νέα στελέχη, τα οποία θα διακρίνονται για την εργατικότητά τους, το ήθος τους, τη  μαχητικότητα τους και κυρίως την φαντασία τους και τη διάθεσή τους για κάτι νέο, για κάτι κοινωνικά συμβατό και εφικτό, για κάτι εν τέλει αποτελεσματικό.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ της ΝΔ του νομού μας, γιατί αποτελώ μία μονάδα εκείνου του θυμωμένου συνόλου των νεοδημοκρατών, που μεγάλωσαν στηρίζοντας ένα κόμμα το οποίο παραδοσιακά πρέσβευε την λαϊκή δεξιά. Κι επειδή η διαδρομή στην ιστορία απέδειξε ότι για πολλούς και διαφόρους λόγους, αποκλίναμε από αυτές τις αξίες και τα πιστεύω μας, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βρούμε το δρόμο της επιστροφής σε μία Νέα Δημοκρατία η οποία θα αντικατοπτρίζει τα θέλω, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του απλού, μέσου πολίτη.

Να αποδείξουμε στην πράξη ότι το όραμα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, δεν ξεθώριασε στο πέρασμα των χρόνων, δεν αλλοιώθηκε από μία θλιβερή μειοψηφία καιροσκόπων που με τον πολιτικό τους βίο πλήγωσαν τη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Και προπαντός, να πείσουμε τους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας, ότι αυτές οι εξαιρέσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μία σταγόνα στον ωκεανό του σπουδαίου έργου που έχει επιτελέσει για την πατρίδα η Νέα Δημοκρατία από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Νοέμβριο, αποτέλεσε μία ξεκάθαρη εντολή προς όλους εμάς, που αγαπάμε το κόμμα και την πατρίδα, να «επανεκκινήσουμε» την παράταξη της λαϊκής δεξιάς. Τώρα, ήρθε η ώρα αυτή η επανεκκίνιση να γίνει και σε επίπεδο τοπικών κομματικών οργάνων, ώστε να ανακτήσουμε άμεσα την επαφή μας με τη βάση και την κοινωνία γενικότερα. Για να συμβούν όμως όλα αυτά, θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει ενεργό ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία και να δείξει με την ψήφο του πως η πολιτική δεν είναι μόνον σκάνδαλα και φρούδες ελπίδες.
Πολιτική κατ’ εμέ, είναι η τέχνη του εφικτού. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί από την αρχή. Χωρίς ουτοπικά σχέδια και  πομπώδεις εκφράσεις, να βάλουμε τις βάσεις για μία καλύτερη κοινωνία. Για μία Ελλάδα αντάξια της ιστορίας της και των Ελλήνων.

Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Πρεζεράκος, υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου